Marie-José

Geboortedatum:

23 augustus 1943

Opleiding:

Na mijn sportopleiding heb ik de eerste jaren hoofdzakelijk gymnastiek
+ keurturnen gegeven. Vanaf 1968 gestart op (IJsclub) Kralingen met
Het geven van recreatieve tennislessen via Sport en Recreatie Rotterdam.

In 1976 heb ik de KNLTB A-opleiding met succes afgerond.

Sindsdien volg ik regelmatig seminars, studiedagen én applicatietrainingen van de KNLTB en de VNT (Vereniging van Nederlandse Tennisleraren) om zodoende op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de trainerswereld, waaronder:

– Rolstoeltennis;
– Tenniskids;
– Ouderen tennis;
– Biomechanica;
– Technische en tactische vaardigheden;
– Diverse studiedagen
– Project Sport Overdag;
– Bondsgedeleerde;
– Verenigingstoernooileider;
– Organisatie en wedstrijdleider internationaal jeugdtoernooi;
– Organisatie en wedstrijdleider NK G-Tennis;

Werkervaring:

Vanaf 1981 als hoofdtrainer gestart bij het geven van tennisles bij Alexandria ’66 (nu TV Pharo). Ondertussen was ik verslingerd geraakt aan dit spelletje en wilde ik door het geven van tennislessen iedereen laten voelen hoe leuk het tennisspel is. Na vanaf 1968 tot 1982 gewerkt voor Sport en Recreatie Rotterdam in diverse projecten waaronder tennis heb ik nog twee jaar tennisles geven bij Tennisvereniging Victoria.

In 1998 heb ik Tennisvereniging Alexanderstad opgericht. Hier kon ik mijn droom verwezenlijken om les te geven aan rolstoeltennissers en mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2011 werk ik hoofdzakelijk met G-Tennissers en ga ik mee met toernooien en Special Olympics. Geweldig om vooruitgang van een groep G-Tennissers te zien. Afgelopen voorjaar 2014 heeft voor het eerst een team mee gedaan aan de reguliere KNLTB landelijke voorjaarscompetitie.

Naast mijn bezigheden als trainer ben ik tevens werkzaam voor de KNLTB als bestuurslid Breedtetennis.

Eigenschappen als trainer:

Ik vind het een uitdaging om de G-Sporters zoveel mogelijk te kunnen leren. Dat is van een balletje over het net kunnen slaan tot een goede wedstrijdspeler.
Ook de jongste jeugd heeft mijn aandacht, voor deze groep is het aanleren van de juiste techniek een must. Via Ronald en Ruud houd ik dan ook de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied bij.