Ronald

Geboortedatum:

7 augustus 1982

Opleiding:

CIOS in Goes
Tennisleraar met A-licentie
Binnen de opleiding heb ik applicaties gehaald voor het geven van rolstoeltennis en het lesgeven aan mensen met een verstandelijke beperking.

Werkervaring:

De eerste stage die ik heb gelopen was bij L.T.C. Plaswijck. Hier heb ik kennis gemaakt met het geven van tennislessen en ervaren hoe leuk het is om de liefde voor het tennisspel over te dragen op andere tennissers.

Een paar jaar later, op mijn 16e jaar ben ik op zaterdag begonnen met het zelfstandig lesgeven op TV Alexanderstad.

Bij mijn laatste jaar op het CIOS ben ik stage gaan lopen bij Tennisschool First Service en daar heb ik de eerste 2 jaar na mijn opleiding ook zelfstandig les gegeven op Tennisvereniging RLTC in Ridderkerk, TV IJsclub Kralingen en Lommerijk.

Sinds 2003 werk ik via mijn eigen tennisschool voor Tennisvereniging Alexanderstad. Een erg gezellige breedtesportvereniging met veel jeugd en verschillende doelgroepen.

Eigenschappen als trainer:

Ik vind het leuk om met alle doelgroepen te werken. Zo geef ik les aan kinderen van 5 jaar tot en met 55-plussers. Ook het lesgeven van rollers en mensen met een verstandelijke beperking vind ik een uitdaging.

Als trainer probeer ik goed te kijken wat de motivatie van de leerling is. Daar pas ik mijn trainingen op aan. Ik ben helemaal gek van het tennisspelletje en breng dit over op mijn leerlingen.

Ik besteed veel aandacht aan techniek en tactiek. Het aanleren van een goede techniek is de basis en van daaruit kan de tennisser zich verder ontwikkelen. Ook het voetenwerk proberen wij veel aandacht aan te besteden tijdens de lessen en bij de conditietraining.