Ruud

Geboortedatum:

13 september 1965

Opleiding:

KNLTB-A en KNLTB-B opleiding
Tennisleraar met B-licentie
Naast de opleiding volg ik regelmatig seminars, studiedagen en applicatietrainingen om zodoende op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de trainerswereld, waaronder:

– Rolstoeltennis;
– Tenniskids;
– Mentale en conditionele vaardigheden;
– Technische en tactische vaardigheden;
– Talentherkenning en -ontwikkeling;
– Jungian Type Index;
– Cardiotennis.

Werkervaring:

Vanaf mijn 17e werkte ik bij Alexandria ’66 (nu TV Pharo) als assistent trainer. Hier heb ik kennis gemaakt met het geven van tennislessen en hoe leuk het is om de liefde voor het tennisspel over te dragen op andere tennissers. Daarna ben ik in de Verenigde Staten gedurende één jaar assistent-coach van een highschool tennisteam geweest. In 1999 ben ik parttime bij TV Alexanderstad aan de slag gegaan, waarna ik in 2005 één van de – fulltime – hoofdtrainers ben geworden.

Sinds 2005 werk ik via mijn eigen tennisschool (T.A.O. Tennis Academy Oever) voor Tennisvereniging Alexanderstad. Een erg gezellige breedtesportvereniging met veel jeugd en verschillende doelgroepen. In 2010 heb ik als hoofdtrainer bij een tennisreis op Mallorca tennislessen voor volwassenen verzorgd.

Naast mijn bezigheden als trainer ben ik werkzaam voor de KNLTB als Districtsscheidsrechter en Internationaal lijnrechter bij diverse toernooien, o.a. de Tennis Classics in Apeldoorn en een Challenger in Tel Aviv.

Eigenschappen als trainer:

Ik vind het leuk om de diverse factoren van het tennisspel in mijn lessen te verwerken. Aangezien ieder persoon anders is, vind ik het een uitdaging om die factoren individueel per persoon toe te voegen.

Ik besteed veel aandacht aan techniek in dienst van de tactiek. Het aanleren van een goede techniek is de basis en van daaruit kan de tennisser zich verder ontwikkelen. Daarnaast heb ik een grote interesse in het trainen van de mentale weerbaarheid.

In 2009 ben ik bij de verkiezing KNLTB-tennistrainer van het jaar genomineerd en uiteindelijk als runner-up geëindigd.