Tenniskamp

In samenwerking met TV Ommoord hebben wij eind augustus 2014 een tenniskamp voor kinderen van 6 t/m 14 jaar georganiseerd. Er waren in totaal 31 kinderen verdeeld in drie groepen die elke dag van 10 tot 3 werden bezig gehouden met tennis(spellen) en dergelijke.

Op dinsdag startten we met een warming-up van diverse voetenwerk-, rek- en strekoefeningen. Daarna gingen we aan de slag met de basisslagen zoals de forehand, backhand en de volley. Na de lunch was het tijd voor het oefenen van de service en we beëindigden de dag met een aantal tennisspelletjes: tennis-hockey, tennis-volleybal en tennis-jeu de boule.

Woensdagochtend werden er video-opnames gemaakt en daarna geëvalueerd, werden de forehand en backhand met behulp van een ballenkanon geoefend en maakten we gebruik van een snelheidsmeter om de hardste service registeren. De middag bevatte clinics, richt- en prijzenspellen en werd besloten met korte wedstrijdjes tegen de trainers, die met koekepannen speelden.

Op donderdag hadden we een toernooi georganiseerd, met veel en geweldige partijen.

De laatste dag van het kamp gingen we met de gehele groep naar Fun Forest Rotterdam voor een klimfestijn, waarna we bij TV Alexanderstad het tenniskamp 2014 met een overheerlijke barbecue afsloten.

Bekijk de fotos