Toernooien

Van 21-26 juli 2014 zijn Marie-José, Ronald en Ruud met 6 kinderen naar Luxemburg afgereisd om daar een internationaal jeugdtoernooi te spelen. Ondanks het feit dat het toernooi erg sterk bezet was, hebben de kinderen allen hun uiterste best gedaan en zijn veel nieuwe ervaringen én internationale vrienden rijk geworden.

Het vertrek was op zaterdag 21 juli, met de ouders die ons uitzwaaiden. Met ons 9-persoons busje reden we naar Waldbillig om het huisje te betrekken wat de gehele week ons onderkomen zou zijn. Nadat we onze spullen daar hadden afgeleverd, gingen we naar de dichtstbijzijnde stad voor de dagelijkse boodschappen. Na het avondeten speelden we spelletjes.

Op zondagmorgen bezochten we de grootste watervallen van Luxemburg en maakten daar, over rotsen, rivieren en door het bos, een lange natuurwandeling ter vergroting van de band binnen de groep. ‘s Middags togen we naar de tennisbanen in Gasperich om te trainen.

Van maandag t/m donderdag waren toernooidagen, met telkens twee à drie wedstrijden per speler per dag en de overige spelers en trainers als toeschouwers. Na iedere wedstrijd werd deze door ons (de trainers) individueel besproken met de speler en ‘s avonds, na het diner, werd de gehele dag met de voltallige groep geëvalueerd.

Er werd ook tijd besteed aan groepsopdrachten en we eindigden de dag meestal met een spelletje. Al met al drukke en vooral lange dagen, dus respect voor de kinderen, die laat op dienden te blijven i.v.m. de opdrachten die ze van ons kregen.

Op vrijdag konden we uitslapen en ons als gewone toeristen gedragen door een bezoekje aan Luxemburg Stad. Een heerlijk relaxte dag na de drukte van het toernooi. En voor de verandering konden wij eens bijtijds eten. De volgende dag was het alweer tijd om huiswaarts te keren. We kwamen aan het eind van de middag terug bij TV Alexanderstad, waar de ouders al klaar stonden om hun kroost gretig te begroeten.

Bekijk de foto’s